Tatárbifsztek
Tatárbifsztek
Hozzávalók 8 személyre
- fél kg marhafelsál/bélszín
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- 2 tk. pirospaprika
- 2 tk mustár
- 10 dkg vaj
- pirítós
- lilahagyma
Elkészítés:
Vegyünk marhahúst a kedvenc hentesünktől, és kérjük meg, hogy legalább kétszer darálja át. Ha biztosra akarunk menni, akkor a húst mi daráljuk meg otthon alaposan, akár a zsíros rétegtől teljesen megszabadítva. A húst tegyük egy tálba. A vajat vágjuk 4 részre, rakjuk a húshoz. A hagymát vágjuk kicsire, a fokhagymát nyomjuk bele. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mehet hozzá minden hozzávaló. Villával nyomkodjuk össze jó alaposan, egészen addig, amíg a vaj el nem tűnik. Jó móka, eltart a nyomkodás, keverés egy darabig, de megéri, ha a végeredményt nézzük. Családtagokat is bevonhatunk a nyomkodásba. Sőt, akár pépesítőt is bevethetünk. Én ezt a megoldást annyira nem szeretem. Tegyük hűtőbe tálalásig. Pirítóssal kínáljuk, a tetejére szeljünk lilahagymát, amit sózzunk be.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept