Hókifli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagynéném készíti ezt a remek aprósüteményt már gyermek korom óta. Felnőve nekem is meg kellett tanúlnom tőle, hogy bármikor elkészíthessem. A cukor mennyiségét én kevesebbre vettem, mert a végén a porcukor borítástól épp elég édes lesz a sütemény.

Hókifli

Hozzávalók 8 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió vagy mandula
  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor a tésztába + még a hintéshez is kell
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a dióval, cukorral, sóval, vajjal és tejföllel. Gyúrjuk alaposan össze, majd pár órára tegyük a hűtőbe a tésztát. Én este szoktam összegyúrni és mindig másnap sütöm.
A hűtőből kivéve kis darabokat törjünk le e tésztából, gyúrjuk át, majd lisztezett gyúródeszkán kezdjünk 1,5 cm átmérőjű hosszú csíkokat sodorni. A csíkokat 8 cm-es darabokra vágjuk fel, majd próbáljunk pici formás kifliket alakítani belőlük.
Aki nem szereti ezt a fajta aprólékos munkát, az nyújtson ki egy adag tésztát maximum 1 cm vastagra és különféle mézeskalács formákkal szaggassa ki.
Az elkészült formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
Sütést követően óvatosan forgassuk meg vaníliás-cukros porcukorban a sütiket, vagy csak egyszerűen szórjuk meg a tetejüket.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük