Négylapos csokis
Ezt a receptet egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Szerintem az egyik legfinomabb süti és már párszor megsütöttem a családomnak.
Négylapos csokis
Hozzávalók 4 személyre
- _A tésztához_
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1.5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 tojás
A krémhez
- 3 csomag csokipudingpor
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1.5 liter tej
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Elkészítés:
1. A hozzávalókból gyúrj rugalmas tésztát, és süss belőle 4 lapot, 200°C-on 4-5 perc alatt. Óvatosan bánj vele, mert melegen és hidegen is könnyen törik.
2. A krémhez keverd habosra a vajat és a cukrot. A többi hozzávalóból főzz sűrű krémet. Ha már kihűlt, dolgozd össze a cukros vajjal. A kisütött tésztalapokat rétegenként kend meg a töltelékkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept