Méteres sütemény
Először általános iskolás koromban sütöttük meg ezt a receptet a barátnőmmel. Azóta ez az egyik kedvenc süteményem! :)
Méteres sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 6 tojás
- 39 dkg porcukor
- 1 dl + 2 evőkanál étolaj
- 1 dl meleg víz
- 34 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 kávéskanál kakaópor
- 2 csomag epres pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál rum
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral, az 1 dl étolajjal, a meleg vízzel, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és ezzel szintén jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. A massza felét, vajazott lisztezett őzgerincformába öntjük, a másik feléhez 2 evőkanál olajat és 3 kávéskanál kakaót teszünk. Ezt is őzgerinc formába tesszük és megsütjük. Ha kisült, a formából óvatosan kiborítjuk, de csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt.
A margarint és a cukrot a rummal habosra keverjük, a pudingokat a tejjel sűrű krémmé főzzük, teljesen kihűtjük majd a margarinos krémmel jól összekeverjük. Ezzel töltjük meg a tésztaszeleteket, felváltva egy sima, egy kakaós. A mázhoz a csokoládét pici vízzel felolvasztjuk szép simára, belekeverjük az olajat és bevonjuk vele a süteményt. A máz hamar köt, nem árt igyekezni. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd kicsit srégen szeleteljük, hogy a „csíkok” szépen érvényesüljenek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept