Almafelfújt
Almafelfújt
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db alma
- 2 szikkadt zsemle
- 3-4 db tojás
- 3-4 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg mazsola
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel.
A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután kb. a felét öntsük rá a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával. (Én két sor almát pakoltam rá.) Végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék tojásos-cukros masszát.
A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.)
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept