3 rafinált őszi rakott tészta
Gyorsan, finomat
Lyukas, gömbölyű, kagylós vagy csavart? Mindegy is, hiszen szeretjük a tészta minden fajtáját. Dobd fel kedvenc ételedet őszi zöldségekkel!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cukkínis rakott tészta

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 300 g metélttészta
  • 600 g cukkíni
  • 100 g feta sajt
  • 40 g liszt
  • 40 g vaj
  • fél l tej
  • 600 g friss paradicsom
  • 2 kanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 kanál citromlé
  • kevés őrölt szerecsendió
  • bors

A vörös- és fokhagymát vágd apróra, és a hússal együtt pirítsd meg olajon. Keverd bele az apróra vágott friss paradicsomot és a paradicsompürét, add hozzá az oregánót, majd lassú tűzön főzd 20 percig. Vágd fel a petrezselymet, és add a szószhoz, fűszerezd sóval, borssal és egy kanál citromlével. A tésztát főzd meg bő, sós vízben, és miután leszűrted, hagyd állni. A megmosott, meghámozott cukkínit szeleteld fel, és fűszerezd meg. A feta sajtot morzsold szét, a felét keverd el a tésztával, majd rétegezd a hússal és a cukkínivel egy kikent tűzálló tálba. A kevéske vajjal pirítsd meg a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett keverd hozzá a hideg tejet. Addig főzd, míg kissé megsűrűsödik. Keverd bele a megmaradt fetát, sózd, borsozd, majd adj hozzá 2 kanál citromlevet és egy csipetnyi szerecsendiót. Ezzel a keverékkel öntsd le a tésztát, és 45 percig süsd előmelegített sütőben.

Sajtos-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 400 g paradicsom
  • 200 g gomba
  • 400 g orsótészta
  • 200 g mozzarella sajt
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 3+1 evőkanál olaj
  • bors

Dobd a paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe, hámozd meg, aprózd fel, és turmixold péppé. A gombát szeleteld fel, kockázd a paprikát apróra, a hagymát finomra, és a bazsalikomot vágd vékony csíkokra. 3 evőkanálnyi forró olajra szórd rá a hagymát, az áttört fokhagymát, a paradicsompépet és a vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd forrald fel. 5 perc múlva tedd bele a gombát, 10 perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet párold puhára. A kifőtt, leszűrt tésztát forgasd bele a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék egy evőkanál olajjal kenj ki egy sütőedényt, csúsztasd bele, és simítsd el a tésztát. A tetejét fedd be a vékony szeletekre vágott mozzarellával, és süsd előmelegített sütőben addig, míg a sajt egy kissé megpirul. A végén díszítsd bazsalikommal.

Gesztenyével rakott metélt

Hozzávalók:

  • 400 g finommetélt
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g tejföl
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 200 g meggydzsem
  • 150 g gesztenye
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 db citrom

Keverd ki a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, majd add hozzá a tejfölt és a reszelt citrom héját. Ezután keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét és a főtt, lecsurgatott tésztát. A kivajazott tepsit szórd meg zsemlemorzsával, és az alján terítsd el a tészta egyharmadát. Tedd rá a meggydzsem felét, majd hintsd meg a darált gesztenye felével. Locsold meg az olvasztott csokoládé felével, ezután jön egy újabb tészta-meggydzsem-darált gesztenye réteg. Legfelülre tészta kerüljön, majd sütőben süsd szép pirosra. Ha kész, vágd kocka alakúra, és hintsd meg vaníliás cukorral.

Blog.hu ajánló