3 gazdag leves másnaposság ellen
Ha a nagy óévbúcsúztatás közepette kissé elvetetted a sulykot, akkor a gyomrod nincs a legjobb állapotban. Nyugtasd meg egy finom levessel!
Korhelyleves
Hozzávalók:
-
50 dkg savanyú káposzta
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál olaj
-
1 evőkanál liszt
-
1 közepes nagyságú füstölt csülök
-
1 hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só
-
pirospaprika
-
szemes bors
A megáztatott füstölt csülköt egy liter friss vízben főzd puhára, majd vágd kis kockákra. Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, hintsd meg a liszttel, és süsd világos barnára.
Egy kevés paprikával szórd meg, és a csülök főzővizével, illetve annyi savanyúkáposzta-lével engedd fel, hogy másfél liter levest kapj. Tedd bele a csülökhúst és a jól kicsavart savanyú káposztát, a fokhagymát, borsozd, illetve szükség esetén sózd, majd a káposzta puhulásáig főzd. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.
Palócleves
Hozzávalók:
-
40 dkg marhahús
-
30 dkg burgonya
-
30 dkg zöldbab
-
olaj
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál liszt
-
1 hagyma
-
1 sárgarépa
-
1 fehérrépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
só
-
paprika
-
kömény
-
kapor
-
babérlevél
A hagymát vágd apróra, és olajon pirítsd meg, dobd bele a felkockázott húst, szórd meg a paprikával, kevés köménnyel, sóval, tedd rá a zúzott fokhagymát, majd időnként kevés vizet hozzáadva párold félpuhára. A felkockázott krumplit, a feldarabolt babot dobd rá a húsra, majd öntsd fel egy liternyi vízzel, és tedd bele a babérlevelet. Mikor minden megpuhult, habard be a lisztes tejföllel, szórd meg a finomra vágott kaporral, és forrald fel újra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Savanyú raguleves
Hozzávalók:
-
40 dkg disznóhús
-
15 dkg leveszöldség
-
5 dkg rizs
-
1 dl tejföl
-
1 dl olaj
-
1 evőkanál tárkonyecet
-
2 hagyma
-
2 tojás
-
1 csomó petrezselyemzöld
-
só
-
bors
-
pirospaprika
A felhevített olajon pirítsd meg a kockákra vágott húst. 1 liter vízzel vagy húslevessel - kockából - öntsd fel, és főzd félpuhára. Add hozzá a felaprított leveszöldséget, és főzd puhára. A tojásokat habard el a tejföllel, és állandó keverés közben öntsd a levesbe. Ecettel vagy tárkonyecettel ízesítsd, és tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab