3 ízletes töltött hús

Húsimádó a párod, te pedig egy kis változatosságra vágysz? Íme, 3 ötlet, amivel feldobhatod az egyszerű húsos falatokat, legyen az csirke, bárány vagy sertés.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Brandys szilvával töltött hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 10 dkg kemény szilva
  • 6 dkg magozott aszalt szilva
  • fél dl brandy
  • 4 evőkanál olaj

A körethez:

  • 2 közepes cukkíni
  • 4 adag burgonyapüré

A megmosott, kimagozott szilvákat az aszalt szilvával együtt vágd össze. Locsold meg a brandyvel, és 10-15 percre tedd félre.

A húsokat hegyes késsel szúrd fel, és töltsd bele a szilvatölteléket. Sózd és borsozd meg, majd minden csirkemellet tekerj egy-egy szelet szalonnába. Kevés felforrósított olajon - kis lángon, hogy belül is átsüljön – süsd meg a húsokat, tedd félre, és tartsd melegen. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra tegyél egy pici vizet, forrald össze, hogy legyen szaftod. A felkarikázott cukkínit sózd meg, és ízlés szerint kevés borssal vagy őrölt zöldfűszerrel is megszórhatod, végül süsd meg. Helyezd tányérra a meleg burgonyapürét, a sült cukkínit, a felvágott húst, és locsold meg a szafttal.

Töltött báránybordák roston sütve

Hozzávalók:

  • 8 vastag szelet bárányborda
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg gomba
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • kevés őrölt bors
  • 1 kiskanál fokhagymás só
  • 2 evőkanál olaj

A vastag báránybordák húsos oldalát éles késsel - a hús lapjával párhuzamosan – vágd be, majd a kés hegyével tágítsd ki. A megtisztított gombát és a sonkát finomra vágd össze, de le is darálhatod. Fűszerezd meg fokhagymás sóval, borssal, petrezselyemzölddel, és ezt a keveréket töltsd bele a bordákba. A töltőnyílást fogvájóval tűzd össze. Végül szórd meg a húst még egy kis fokhagymás sóval és őrölt borssal, kend meg olajjal, majd parázs fölött, mindkét oldalán süsd pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Töltött fasírozott

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 3 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • tej
  • kevés olaj
  • bors
  • zsemlemorzsa

A kis kockákra vágott hagymát fonnyaszd meg olajon. A zsemléket áztasd tejbe, és miután jól kinyomkodtad, a hagymával és az elhabart tojásokkal együtt add a húshoz. Sózd, borsozd, és ízlés szerint ízesítheted még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel vagy őrölt pirospaprikával. A jól összedolgozott masszából formálj hosszúkás cipót, lapítsd ki, és hosszában fektesd rá a lángolt kolbászt. Mindkét oldalról és a végekről hajtsd rá a masszát. A húst helyezd tepsibe, a tetejét kend meg kevés olajjal, és szórd meg finomra szitált zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben - lassú tűz mellett, időnként a saját zsírjával locsolgatva - süsd pirosra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük