Képviselőfánk

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A képviselőfánk szerintem sokunknak a kedvence. Annak ellenére, hogy könnyű elkészíteni, a legtöbben nem mernek nekilátni ... nah jó bevallom, hogy az elején bennem is volt egy kis félsz ... :) De most tegyük félre a félelmeinket és kezdjük el a sütést, mert ezt nem szabad kihagyni hiszen annyira finom!

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 20 dkg víz (2dl)
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás

A krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tejszínhabhoz

  • 3 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

1. Egy edényben a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg a széle könnyedén elválik.

2. Egy hideg tálba átöntjük és félretesszük pár percig hűlni. Mikor már langyos, a tojásokat leütjük és összekeverjük, majd a tésztához adunk apránként annyit, hogy az állaga nokedliszerű legyen. (Tojások méretétől függ, hogy mennyi tojás kell ... nekem közepes nagyságú volt és pont 5 db kellett).

3. A tésztát csillagcsőrös habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe (de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben megfognak nőni), vagy nagyobb diónagyságú, vagy kisebb almanagyságú halmokat nyomunk egymás mellé.

4. A sütés két ütemben történik: Először előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20-25 percig sütjük (ilyenkor megnő és a külseje kezd kérgesedni). Utána a sütő hőmérsékletét 150-160 fokra levesszük és további 15-20 percig szárítjuk.

5. A megsült tésztát kivesszük és hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a vaníliakrémet.

6. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy edényben, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, jó alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

7. Ezután lassú tűzön elkezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krém, levesszük a tűzről és néha megkeverve lehűtjük.

8. A tejszínt felverjük kemény habbá, közben beletesszük a habfixálót.

9. A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 ek. felvert tejszínt. Összekeverjük.

10. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk éles késsel.

11. Először a vaníliakrémet töltjük a csillagcsőrös habzsákba és mindegyikfánk aljába nyomunk a krémből, majd egy másik csillagcsőrös habzsákot a felvert habtejszínnel töltjük meg és a vaníliakrémre rányomjuk, majd rátesszük a kalapot! (Ha nincs két habzsák, természetesen így is meg tudjuk tölteni csak közben el kell mosni).

12. Megszórhatjuk porcukorral a tetejét, vagy leönthetjük csokoládékrémmel, esetleg megcsurgathatjuk karamellel, ki hogyan szereti ...

Sok sikert az elkészítéséhez , jó étvágyat kívánok!:)

Blog.hu ajánló