Mézes-mustáros sültoldalas

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyik barátnőm áradozott erről a receptről. Ki kellett próbálnom nekem is és nagy kedvencemmé vált!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,3-1,5 kg sertésoldalas (javaslom a nagy verziót)
  • 2 evőkanál csípős/erős mustár
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A húst mossuk meg, tisztítsuk meg az esetleges szilánkoktól, majd a csontok mentén szeleteljük fel és tegyük félre egy tányérra, hogy kicsöpöghessen a maradék víz belőle.

Pác: a mustárt, napraforgóolajat, mézet, préselt fokhagymát, borsot és a szerecsendiót alaposan keverjük össze. Figyelem, a sót még nem rakjuk hozzá!

A lecsöpögött húsokat egyesével elkezdjük bekenni a páccal és egy tálba halmozzuk őket. Ha a végén marad még a pácból, öntsük a tetejére, illetve kenjük olyan területre, ahová kevesebb jutott. A lényeg, hogy minden oldaluk be legyen kenve. Fedjük le a tálat folpackkal és tegyük a hűtőbe 5-6 órára - én egy nappal előbb elvégzem ezt és egy egész éjszára/napra is hagyom pácolódni.

Miután bepácolódott a hús, kizsírozott tepsibe helyezzük őket, a megmaradt pácot rálocsoljuk és megsózzuk a húsok fenti oldalát. Alufóliával gondosan fedjük le és helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy órán át süssük lefedve, majd óvatosan forgassuk meg őket, sózzuk a másik oldalukat is, öntözzük meg az alatta lévő lével, és még egy fél órára tegyük vissza lefedve. Fél óra leteltével szedjük le a fóliát, locsoljuk meg a levével és még egy fél órát pirítsuk. (Természetesen, ha úgy látjuk, hogy az egy óra sütés elég volt a húsnak, akkor a fóliát előbb is levehetjük, előbb is megpiríthatjuk.)

Isteni ebéd vagy vacsorafogás! Legegyszerűbb salátával tálalni, de készíthetünk hozzá petrezselymes burgonyát!

1
2
3
Blog.hu ajánló