Sós kifli

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagymamám ünnepekkor, névnapokkor és egyéb családi összejövetelekre készítette, és mindenkinek nagy kedvence lett.
Ma már én is gyakran csinálom, és az én családom is nagyon szereti. Egy délután alatt elfogy.

Sós kifli

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg liszt
  • tojás nagyságú margarin
  • 1 élesztő cukros tejben felfuttatva
  • 1 teáskanál só
  • 7 dl tej (kb)
  • Olvasztott zsír a kenéshez
  • Tojás a kenéshez
  • Köménymag és só a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A fenti hozzávalókat az élesztő felfuttatásával jól összedolgozzuk, majd kb 3/4 órát kelesztjük. Kelesztés után átgyúrjuk, majd kb 4-5 cipóra osztjuk. A cipókat kör alakúra, kb 1/2 cm vastagra nyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Ezután 8 cikkre vágjuk, és kívülről befelé haladva kifli formára tekerjük. Tojással megkenjük, köményes sóval megszórjuk. Sütés előtt még egy 20 percet így pihentetjük, majd légkeveréses sütőben kb 170 fokon addig sütjük míg aranybarna nem lesz. (Kb 35-40 perc)

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük