Falafel - csicseriborsó fasírt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Falafel - csicseriborsó fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g száraz csicseriborsó
  • fél fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál aprított koriander
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót alaposan leöblítjük, majd néhány órára beáztatjuk. Lecsöpögtetjük, és húsdarálóban vagy aprítógépben összetörjük a fokhagymával, a hagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel együtt. Mehet hozzá a só, a bors, az őrölt paprika és a kömény. Alaposan összekeverjük, és a masszából kis gombócokat készítünk.
Ha van időnk, egy órára félretesszük.
Az olajat felhevítjük egy mély lábasban és kisütjük a falafelt.
Akkor jó, ha a gombócok barnás színűek. Nagyon finom és egészséges ez a csicseriborsó fasírt.

Tálalhatjuk friss céklasalátával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük