Falafel - csicseriborsó fasírt
Falafel - csicseriborsó fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g száraz csicseriborsó
- fél fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál aprított koriander
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál római kömény
- fél csokor petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót alaposan leöblítjük, majd néhány órára beáztatjuk. Lecsöpögtetjük, és húsdarálóban vagy aprítógépben összetörjük a fokhagymával, a hagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel együtt. Mehet hozzá a só, a bors, az őrölt paprika és a kömény. Alaposan összekeverjük, és a masszából kis gombócokat készítünk.
Ha van időnk, egy órára félretesszük.
Az olajat felhevítjük egy mély lábasban és kisütjük a falafelt.
Akkor jó, ha a gombócok barnás színűek. Nagyon finom és egészséges ez a csicseriborsó fasírt.
Tálalhatjuk friss céklasalátával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept