Finomfőzelék

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldségmix (borsó, sárgarépa, karalábé)
  • 2 dl. tej
  • 1 dl. tejszín
  • 5-6 szál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2 ek liszt
  • ételízesítő ízlés szerint
  • kevés cukor
  • 1 ek olaj
  • 1 húsleveskocka
Recept idők

Elkészítés:

Azért szeretem a fagyasztott zöldségmixet, mert nem kell külön-külön bajlódni a répával, a borsóval és a karalábéval.
Egy fazékban olajat forrósítok, majd beleteszem a zöldségeket és megdinsztelem. Felöntöm annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, sózom, beleteszem az ételízesítőt, és belemorzsolom a húsleveskockát. Ha már minden megpuhul, 2 ek. lisztet szórok a zöldségekre, majd folyamatos keverés mellett beleöntöm a tejet és a tejszínt is. Utóbbitól finom krémes lesz a főzelék. Aki nem szereti a tejszínt, el is hagyhatja. Adok hozzá kevés cukrot, mehet bele az apróra vágott petrezselyem, és még így is keverem egy kicsit, hadd rottyanjon egyet.
A vegák a húsleveskockát kihagyhatják. Ha nem vagy vega, fasírttal, sült hússal isteni a vitaminokban gazdag főzelék.

Blog.hu ajánló