Fantás szelet
Fantás szelet
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 6 db tojás
- 6 csapott ek. cukor
- 6 dkg púpozott ek. liszt
- 2 evőkanál jó minségű kakaópor
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
A túrós krémhez
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 1 kocka margarin
- 1 citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
A tetejére
- 7 dl szénsavas narancsos üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
Először a tésztához a tojások sárgáját a cukorral jó alaposan elkeverjük robotgéppel, majd mehet hozzá az olaj. A fehérjét kemény habbá verjük. Szép lassan hozzáadjuk a habot a sárgákhoz.
A lisztben keverjük el a kakaót és a sütőport. Ezt kanalanként adagoljuk a tojásos masszához.
Vajjal kikent tepsiben, 180 fokon sütjük. Kb. 20 perc alatt kész. (Akkor jó, ha a tészta nem marad már a kés hegyén.)
Közben a margarint a cukorral habosra keverjük, a túrót fokozatosan hozzáadjuk, és mehet bele a citromhéj és a lé.
Tegyünk fel 5 dl üdítőt forrni, a maradék 2 dl-rel kikeverjük a pudingot a cukorral. Ha forr az üdítő, adjuk hozzá a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan kevergetni kell.
Ha a piskóta kihűl, rákenjük a túrókrémet, végül a pudingos keveréket simítjuk el rajta. Tálalásig tartsuk hűvös helyen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept