Mézeskalács

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg rétes liszt
  • 2 egész tojás+ 1 a díszítéshez
  • 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek méz (virág)
  • kevés víz - ha a tészta nem áll össze
  • 15 dkg margarin

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 30dkg szitált porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük. Készítsünk a liszt közepébe mélyedést, és ebbe tegyük a margarint. A mézet felolvasztjuk. Öntsük a margarinra, majd mehet hozzá a tojás. Jó alaposan összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Cipót készítünk belőle, egy éjszakára becsomagolva hűtőbe tesszük. Fél centire sodorjuk. Arra ügyeljünk, hogy a tészta alatt mindig legyen liszt, nehogy leragadjon.
Kedvenc formáinkkal kiszúrjuk. Tojássárgával megkenjük. Ha valamilyen maggal díszítjük, sütés előtt a tésztára rakjuk.

A mázat akkor készítsük el, ha kihűl a tészta. A tojásfehérjéhez adjunk porcukrot, jól keverjük ki, és kivágott sarkú zacskóból nyomjunk a mézeskalácsra.

Blog.hu ajánló