Mézeskalács
Mézeskalács
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg rétes liszt
- 2 egész tojás+ 1 a díszítéshez
- 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg porcukor
- 3 ek méz (virág)
- kevés víz - ha a tészta nem áll össze
- 15 dkg margarin
Máz
- 1 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 30dkg szitált porcukor
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük. Készítsünk a liszt közepébe mélyedést, és ebbe tegyük a margarint. A mézet felolvasztjuk. Öntsük a margarinra, majd mehet hozzá a tojás. Jó alaposan összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Cipót készítünk belőle, egy éjszakára becsomagolva hűtőbe tesszük. Fél centire sodorjuk. Arra ügyeljünk, hogy a tészta alatt mindig legyen liszt, nehogy leragadjon.
Kedvenc formáinkkal kiszúrjuk. Tojássárgával megkenjük. Ha valamilyen maggal díszítjük, sütés előtt a tésztára rakjuk.
A mázat akkor készítsük el, ha kihűl a tészta. A tojásfehérjéhez adjunk porcukrot, jól keverjük ki, és kivágott sarkú zacskóból nyomjunk a mézeskalácsra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept