Mézeskalács

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg rétes liszt
  • 2 egész tojás+ 1 a díszítéshez
  • 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek méz (virág)
  • kevés víz - ha a tészta nem áll össze
  • 15 dkg margarin

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 30dkg szitált porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük. Készítsünk a liszt közepébe mélyedést, és ebbe tegyük a margarint. A mézet felolvasztjuk. Öntsük a margarinra, majd mehet hozzá a tojás. Jó alaposan összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Cipót készítünk belőle, egy éjszakára becsomagolva hűtőbe tesszük. Fél centire sodorjuk. Arra ügyeljünk, hogy a tészta alatt mindig legyen liszt, nehogy leragadjon.
Kedvenc formáinkkal kiszúrjuk. Tojássárgával megkenjük. Ha valamilyen maggal díszítjük, sütés előtt a tésztára rakjuk.

A mázat akkor készítsük el, ha kihűl a tészta. A tojásfehérjéhez adjunk porcukrot, jól keverjük ki, és kivágott sarkú zacskóból nyomjunk a mézeskalácsra.

Blog.hu ajánló