Ragus penne
Ragus penne
Hozzávalók 4 személyre
- 25-30 dkg penne
- 30 dkg darált sertéshús
- 2 dl főzőtejszín
- 2 pohár tejföl
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- olaj
Elkészítés:
A tésztát bő sós-olajos vízben feltesszük főni. Közben elkészítjük a ragut.
Előbb az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük egy serpenyőben. Beletesszük a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és felöntjük kevés vízzel. 7-8 perc után ráöntjük a tejszínt és a tejfölt. Hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Ha besűrűsödik a tejszínes-tejfölös szósz, akkor jó.
Az alaposan lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a raguval, és megszórjuk reszelt sajttal. Én szeretem néhány percre betenni a sütőbe. Ha ráolvad a sajt, tálalhatjuk is.
Tipp: Variálhatod a ragut, próbáld ki szalonnával vagy paradicsommal is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept