Ragus penne

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ragus penne

Hozzávalók 4 személyre

  • 25-30 dkg penne
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 pohár tejföl
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát bő sós-olajos vízben feltesszük főni. Közben elkészítjük a ragut.
Előbb az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük egy serpenyőben. Beletesszük a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és felöntjük kevés vízzel. 7-8 perc után ráöntjük a tejszínt és a tejfölt. Hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Ha besűrűsödik a tejszínes-tejfölös szósz, akkor jó.
Az alaposan lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a raguval, és megszórjuk reszelt sajttal. Én szeretem néhány percre betenni a sütőbe. Ha ráolvad a sajt, tálalhatjuk is.
Tipp: Variálhatod a ragut, próbáld ki szalonnával vagy paradicsommal is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük