Sajtos-tejfölös karfiol
Gyerekkorom kedvenc étele a rakott karfiol, ezt számtalan változatban elkészítem saját ötlet alapján, illetve mindig azt használok hozzá, amit a hűtőben találok.
Fiam kedvenc étele.
Sajtos-tejfölös karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- egy közepes fej karfiol(kb. 1 kg)
- 1 pohár 12%-os tejföl
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt mozzarella
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- só
- 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt.
Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a parmezánt és a mozzarellát (egy evőkanálnyit félre teszünk), sózzuk. Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept