Mogyorókrémes piskótatekercs
Mogyorókrémes piskótatekercs
Hozzávalók 6 személyre
Piskótához
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- sütőpor
Töltelék
- 2 dl tejszín
- 10 dkg mogyorókrém
Tetejére
- 5 dkg mogyoróbél
- 2 ek cukor
Elkészítés:
Készítsünk a hagyományos módon piskótatekercset! A fehérjét verjük keményre, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a sót, a 6 kanál cukrot, a tojást, és végül fakanállal lassan a sütőporral összekevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. 5-6 centinél ne legyen vastagabb.
Közben a mogyorót vágjuk durvára, majd megpirítjuk, 2 ek cukorral összekeverjük, és arra a konyharuhára szórjuk, amivel feltekerjük a piskótát. Ha feltekertük, hagyjuk kihűlni.
Addig a tejszínt keményre verjük. A mogyorókrémet kis tejszínnel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejszínhabot, és rákenjük a piskótára. Feltekerjük, és várjuk a dicséreteket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept