Rakott kel
Nagy kedvenc...
Rakott kel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy kel
- fél kg darált sertéshús
- só
- bors
- pirospaprika
- paprikakrém
- 1 zacskós rizs (gyors)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- zsír/olaj
- bacon a tetejére
Elkészítés:
Kel:
Először a kelt teszem fel főni. Leveleire szedem, sós vízben megfőzöm, majd elszelem. Én kockákra szoktam vágni.
Rizs
Rögtön az elején megfőzöm a zacskós rizst is (sós vízben), kb. 12-15 per alatt kész, a forrástól számítva. Arra ügyeljünk, ne főzzük szét.
Pörkölt:
Ha mindent odatettem főni, elkészítem a pörköltet a darált húsból.
A vöröshagymát apróra vágom, zsíron/olajon megpirítom, majd a darált húst beleteszem, fehéredésig keverem, sózom, borsozom, hozzáadom az ízlés szerinti pirospaprikát, paprikakrémet, belenyomom a fokhagymát, vizet adok hozzá. Feltétlenül lepje el a víz a húst! Ha van otthon, tehetünk a pörköltbe paprikát és paradicsomot is, azoktól még finomabb lesz.
Rétegezés
Egy hőálló tálat kizsírozok, és lerakom a kel felét, erre jön a rizs, majd a hús a szafttal együtt. Ha nem vagyunk epések, és igazán finomat szeretnénk, kevés tejföllel a húst is megkenhetjük. Ismét a kel következik. Majd erre jön a maradék tejföl, végül pedig a bacon.
Sütés:
Mehet a sütőbe. 180 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt. A bacon és a tejföl is kapjon szép színt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept