Lengyel uborkaleves
Anyósomtól tanultam:)
Lengyel uborkaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 kg kovászos uborka
- 2 sárga- és 1 fehérrépa
- 1 kg krumpli
- 1 hagyma
- karajcsont, oldalas vagy csirkehús
- tejföl ízlés szerint
- 6 db leveskocka
- 3 l víz
Elkészítés:
Nyári ételek
Lereszeljük a kovászos uborkát. Meghámozzuk a zöldséget, majd összevágjuk. Lemossuk a húst. Leveses fazékba tesszük az összes alapanyagot. Felöntjük vízzel (kb. 3 l). Annyival öntsük fel, amennyi levest szeretnénk. Leveskockát úgy szoktam adagolni, hogy fél liter vízhez 1 db-ot teszek (mindegy milyen ízű, ki hogy szereti). Mikor megfőtt, tejföllel behabarjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció