Mangós tápióka

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy külföldi blog oldalán találtam a receptet, amikor a csodás sárkány gyümölcs után kutakodtam. :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 db sárga húsú mangó
  • 1 csésze kókusztej
  • 3/4 csésze hidegvíz
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 kaffir lime levél (vagy darabka lime héj)
  • 1 pomelo vagy grapefruit
  • 3/4 csésze tápióka gyöngy
  • 1 sárkány gyümölcs/ pitaja (opcionális)
  • friss menta levelek
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI RECEPTEK
Ha a mangó elég érett és puha, akkor nincs más dolgunk, mint meghámozzuk és feldarabolunk belőle hármat, tegyük egy nagyobb edénybe a kókusztejjel és turmixoljuk krémesre.
A vizet a cukorral és a lime héjával forraljuk sziruppá. Majd hagyjuk hűlni 15 percet, és végül vegyük ki a héjdarabot.
Turmixoljuk össze a kapott szirup felét a mangós keverékkel és kóstoljuk meg, elég édes-e, ha nem, addig adagoljuk a maradék szirupot, míg el nem érjük a kívánt édességet.
Ha szükséges, szűrjük át a keveréket, hogy a fás részeket eltávolítsuk és tegyük hűtőbe, míg a tápiókát megfőzzük, a zacskón leírtak szerint.
Itt az eredeti recept azt írja, hűtsük le folyóvíz alatt, a megfőtt tápiókát, de ezt nem tudom hogyan kellett volna, mert nekem a gyöngyök zöme szétfőtt, kiengedve magából a keményítőt, így én ezt a lépést kihagytam.
Végül, ha minden kellően lehűlt, jól keverjük össze a mangós krémet a megfőtt tápiókával (én végül, csak a felét adtam hozzá; a maradékba pedig beleolvasztottam egy tábla étcsokit és 2-3 ek cukrot pluszban, majd poharakba kanalazva lehűtöttem és másnapra is megvolt a desszert. :) ), majd tálaljuk a maradék hámozott, kockázott mangóval, grapefruit darabokkal és pitajával; megdíszítve néhány mentalevéllel.

Blog.hu ajánló