Lazacos frittata

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyik példakép bloggeremtől; Colors in the Kitchen-től származik a recept eredetije; minden hozzávalóját imádom, így elkerülhetetlen volt, hogy a friss zsenge alapanyagokkal megcsináljam.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg újkrumpli
  • 5 nagy tojás
  • 2 ek tejszín
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor újhagyma
  • 20-25 dkg lazac
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 2 kk só
  • őrölt bors
  • 2 ek vaj
  • 1-2 ek parmezán (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI RECEPTEK

A frissen fejtett, zsenge zöldborsót és a ledörzsölt, felkarikázott krumplit kb. 5 perc alatt előfőzzük, sós vízben, majd jól lecsepegtetjük. A halat sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a citrom levével, illetve annak héját is ráreszeljük, majd egy felhevített serpenyőben, megolvasztunk egy evőkanálnyi vajat és a hal mindkét oldalát (ha van bőrös része azzal kezdjük), néhány perc alatt megsütjük (nálam ez 4-4 perc volt), még a serpenyőben forrón, letakarjuk egy alufóliával, amíg a többi művelettel elkészülünk.
A tojásokat jól felverjük, hozzákeverve a tejszínt és a lisztet, - illetve a sajtot, ha teszünk bele - majd beleforgatjuk az apróra karikázott hagymát és fűszerezzük (én ebbe is raktam néhány csepp citromlevet). Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal és az alját kirakjuk a krumplikarikákkal, majd jöhet a fóliától megfosztott, bőrtelenített halfilé, darabolva (villával is könnyen szétszedhető, olyan omlós kell legyen) és a zöldborsóval rétegezve. Erre öntjük a tojásos keveréket és a tetejére jöhet a maradék krumplikarika, ha van.
200°-os sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.

Blog.hu ajánló