Kapros, túrós rakott krumpli
Anyósomnál ettem először, azóta gyakran kérem tőle.
Kapros, túrós rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- fél kg túró
- 1 pohár tejföl
- kapor
- só
- kevés vaj
Elkészítés:
Főzzük meg héjában a krumplit, majd karikázzuk el. Közben állítsuk össze a krémet. Keverjük össze az áttört tehéntúrót a tejföllel és a kaporral (utóbbi ízlés szerinti mennyiség legyen). Tepsibe vagy hőálló üvegedénybe rakjunk egy réteg krumplit, sózzuk meg, majd tegyük rá a krémet, újból a krumplit, majd ismét a krém következik, egészen addig tegyünk így, amíg van hozzávaló. A rakott tetejére morzsoljunk kis vajdarabkákat, és mehet a sütőbe, kb. 25 percre.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept