Meggyes-diós rácsos
Kedves ismerősömtől tanultam el eme kellemes kis receptet, melyet nemrég sütöttem meg páromnak nagy megelégedésére. Tudom ajánlani mindenkinek, főleg most a legfinomabb az igazi friss meggy izével.
Meggyes-diós rácsos
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1 egész citrom reszelt héja
- 20 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék
- 4 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- maréknyi zsemlemorzsa
- 80dkg friss (idényben) vagy 2 üveg magozott meggybefőtt (rumos meggyel is kiváló )
Elkészítés:
Tészta
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd folpack fóliába csomagoljuk, és addig tesszük hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
Töltelék: a tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a citrom levét. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral ízesítve habbá verjük, majd óvatosan az előző masszába forgatjuk. A hűtőből elővett tészta harmadát enyhén lisztezett lapon 30x35cm-re nyújtjuk, majd margarinnal kikent tepsibe tesszük. Zsemlemorzsával meghintjük, majd rászórjuk a meggyet. A diós keveréket (tölteléket ) rásimítjuk és a maradék tésztából csíkokat sodrunk, amivel berácsozzuk a sütemény tetejét. Végül megkenjük tojással, és előmelegített sütőbení közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük! Tálalás előtt szeleteljük és porcukorral hintjük !
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept