Meggyes-diós rácsos

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kedves ismerősömtől tanultam el eme kellemes kis receptet, melyet nemrég sütöttem meg páromnak nagy megelégedésére. Tudom ajánlani mindenkinek, főleg most a legfinomabb az igazi friss meggy izével.

Meggyes-diós rácsos

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • 20 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 4 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • fél citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • maréknyi zsemlemorzsa
  • 80dkg friss (idényben) vagy 2 üveg magozott meggybefőtt (rumos meggyel is kiváló )
Recept idők

Elkészítés:

Tészta
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd folpack fóliába csomagoljuk, és addig tesszük hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
Töltelék: a tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a citrom levét. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral ízesítve habbá verjük, majd óvatosan az előző masszába forgatjuk. A hűtőből elővett tészta harmadát enyhén lisztezett lapon 30x35cm-re nyújtjuk, majd margarinnal kikent tepsibe tesszük. Zsemlemorzsával meghintjük, majd rászórjuk a meggyet. A diós keveréket (tölteléket ) rásimítjuk és a maradék tésztából csíkokat sodrunk, amivel berácsozzuk a sütemény tetejét. Végül megkenjük tojással, és előmelegített sütőbení közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük! Tálalás előtt szeleteljük és porcukorral hintjük !

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük