Harcsapaprikás
Harcsapaprikás
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg filézett harcsa
- 12 dkg szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 3 dl tejföl
- 2 dl víz
- csípős paprika
- fűszerpaprika
- liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, és egy mélyebb serpenyőben kezdem el pirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadom a kockákra vágott hagymát. Amikor az már kicsit megpirult, a nagyobb kockákra vágott harcsadarabokat és a fűszerpaprikát is hozzáadom. Így pirítom pár percig együtt, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen. Hozzáadok egy kevés vizet, majd ha elkezd forrni, beledarabolom a paprikát, a paradicsomot. De jó a házi lecsó is. Sót és borsot kíván még. Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz- ha szükséges még - hozzáadásával sűrítem be az egészet.
Nokedlival tálalom, de az ínyencek szerint túrós tésztával az igazi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept