Répás Halva - Citrom Sorbet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a receptet egy nyeremény főző tanfolyamon tanultam. Az édesszájúaknak ízlik.
A gyerekeknek tejbe áztatot mazsolával készítsük el.

Répás halva - Citrom sorbet

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg friss sárgarépa megtisztítva és lereszelve
  • 8 dl tej
  • 1 teáskanál kardamommag
  • 3/4 bögre víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál mazsola beáztatva rumban
  • 3 evőkanál szeletelt mandula száraz serpenyőben megpirítva
  • 40 dkg cukor

A citromos sorbet-hez

  • 50 dkg cukor
  • 3 db citrom
  • 2 db lime
  • 3,5 dl víz
  • jég
Recept idők

Elkészítés:

Nyári recept
Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet forrni, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a reszelt répát, és 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön időnként megkeverve addig főzzük, amíg majdnem teljesen elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, a vajat, a mandula felét és a kardamommagocskákat. Még néhány percig kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A desszertet kis tálkákba szedjük, megszórjuk a tetejüket a pirított mandulával, és hűlni hagyjuk.

A sorbet-hoz a vizet felforraljuk a cukorral. 1 citrom és 1 lime héját lereszeljük, majd mindnek kifacsarjuk a levét, mindezt hozzáadjuk a cukorsziruphoz, átöntjük egy nagyobb edénybe, hogy gyorsabban lehűljön.

A lehűlt citromos szirupot konyhai mixerbe tesszük jéggel, és kásásra törjük, majd a langyosra vagy hidegre hűlt répás halvával tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük