Répás Halva - Citrom Sorbet
Ezt a receptet egy nyeremény főző tanfolyamon tanultam. Az édesszájúaknak ízlik.
A gyerekeknek tejbe áztatot mazsolával készítsük el.
Répás halva - Citrom sorbet
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg friss sárgarépa megtisztítva és lereszelve
- 8 dl tej
- 1 teáskanál kardamommag
- 3/4 bögre víz
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál mazsola beáztatva rumban
- 3 evőkanál szeletelt mandula száraz serpenyőben megpirítva
- 40 dkg cukor
A citromos sorbet-hez
- 50 dkg cukor
- 3 db citrom
- 2 db lime
- 3,5 dl víz
- jég
Elkészítés:
Nyári recept
Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet forrni, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a reszelt répát, és 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön időnként megkeverve addig főzzük, amíg majdnem teljesen elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, a vajat, a mandula felét és a kardamommagocskákat. Még néhány percig kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A desszertet kis tálkákba szedjük, megszórjuk a tetejüket a pirított mandulával, és hűlni hagyjuk.
A sorbet-hoz a vizet felforraljuk a cukorral. 1 citrom és 1 lime héját lereszeljük, majd mindnek kifacsarjuk a levét, mindezt hozzáadjuk a cukorsziruphoz, átöntjük egy nagyobb edénybe, hogy gyorsabban lehűljön.
A lehűlt citromos szirupot konyhai mixerbe tesszük jéggel, és kásásra törjük, majd a langyosra vagy hidegre hűlt répás halvával tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept