Báránypástétom kacsamájjal és pisztáciás barackos salátával

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A pástétomhoz:
  • 0,6 kg darált báránylapocka
  • 20 dkg hízott kacsamáj
  • 1 tojás
  • 1 szál kakukkfű
  • 2 dkg só
  • 1 mk fehérbors
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tejbe áztatott és kinyomkodott zsemle
  • A salátához:
  • 1 db római saláta
  • 2 db őszibarack vagy őszibarackkonzerv
  • 3 dkg zöld pisztácia
  • 1 ek méz
  • 1 ek balzsamecet
  • 0,5 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A fűszernövényeket finomra vágjuk. A libamájat kierezzük és 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A darált húst egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal és fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a zsemlét és a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Legvégén belekeverjük a kacsamájat is. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy minden oldalán legalább 20 centiméterrel túllógjon. Beletöltjük a masszát, elegyengetjük és minden oldalról szorosan ráhajtjuk a fóliát. Beletesszük egy sütőtepsibe, félig töltjük forró vízzel, majd 140 fokon készre pároljuk. Ezután egy másik vízzel teli őzgerincformát teszünk a tetejére vagy egy keskeny faléccel lesúlyozzuk. Ezt addig hagyjuk rajta, amíg ki nem hűl.

A saláta dresszingjéhez a mézet, az ecetet és az olajat összekeverjük. A barackot cikkekre, a pisztáciát nagyobb darabokra vágjuk. A salátát leveleire szedjük, összekeverjük a dresszinggel, a barackkal és a pisztáciával, majd az ujjnyi vastag szeletekre vágott pástétommal tálaljuk.

Blog.hu ajánló