Hokkaido kalács

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a kalácsot azért szeretem sütni, mert nem kell fonni, viszont ugyanolyan foszlós mint a fonott kalács.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 db tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A kenyérsütőgép üstjébe beletesszük ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztó programot, és bedagasztjuk a tésztát.
Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.
Ezután áttesszük a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk.
Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymásmellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)
10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!!!!!!
A sütőből kivéve rácsra kell helyezni, és szeletelés előtt teljesen kihűteni.

Blog.hu ajánló