Rakott fasírt
Nagyszerű vendégváró, egyszerű és mutatós. Én is egy baráti összejövetelen ettem először, azóta magam is gyakran elkészítem.
Rakott fasírt
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg darált hús
- 2 db zsemle
- 2 + 4 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 kk. őrölt kömény
- kevés őrölt bors
- ételízesítő
- 5 dkg kockázott bacon
- pici olaj
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A 4 db tojást keményre főzöm, megtisztítom és felkarikázom. A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz teszem, mehet bele a 2 tojás, a fűszerek, és jól összedolgozom. Az így kapott massza egyik felét egy kiolajozott sütőtálba nyomkodom. Rápakolom a főtt tojáskarikákat, megszórom a bacon-nel, és befedem a maradék fasírthússal. A tetejére rákenem a tejfölt, megszórom zsemlemorzsával, és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept