Egybesült vagdalt

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

Teljesen tisztának érezheted magad ettől az apróságtól: ezt tedd a fürdőszobába! (x)

beauty and style

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

Karácsonyfa a körmödre, egyszerűen: ezt a mintát bárki el tudja készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kedvelem ezeket az egyben sült vagdaltakat. Aránylag sokáig eltarthatóak, hidegen gyönyörűen szeletelhetőek, jól beilleszthetőek bármilyen hidegtálba. Régen anyukám is rendszeres készített ilyen finomságot, bár Ő még a régi konyha híve volt, medvehagyma és répa nélkül, viszont mindig tojással, stefánia vagdaltnak készítette.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 70 dkg darált vegyes sertéshús
  • 3 db zsemle, 3 db tojás
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 ek nagyon apróra vagdalt medvehagyma (el is hagyható)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 ek apróra vágott petrezselyem
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • ételízesítő
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A húst egy tálba teszem, a zsemléket pedig egy másikban megáztatom. Ha már felpuhulnak, akkor alaposan kicsavarom, és a húshoz adom. Egyenként hozzáütöm a tojásokat. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom, nagyon apróra vágom, majd egy kevés olajon megpirítom, így adom a húshoz. A sárgarépát a lehető legapróbbra vagdalom, legjobb egy turmixszal vagy chapperrel végezni a műveletet. Persze aki szereti, az nagyobb szálakra, "julienre" vágva is beleteheti. Mivel elég apró, nem kell külön párolni, meg fog puhulni rendesen. Ezután jön a medvehagyma, a petrezselyemzöld, a kömény, a bors és az ételízesítő. Kézzel alaposan összedolgozom a masszát. Érdemes megkóstolni, mert akkor rögtön kiderül, ha hiányzik még valami a harmonikus ízvilághoz. Egy tepsibe vagy sütőtálba szilikonos sütőpapírt teszek (ennek hiányában érdemes olajjal vékonyan kikenni a felületet) és kézzel belepakolom a masszát úgy, hogy egy hengert formázzon. Eligazgatom szépen, majd a tetejét megszórom zsemlemorzsával. Nem kell nagyon előmelegíteni a sütőt. Én öntöttem alá egy kevéske vizet, és fóliával lefedtem 20 percre, hogy jól átpuhuljon. Utána a fóliát ledobtam, kicsit feljebb vettem a hőmérsékletet, és szépen kérgesre sütöttem az egészet.

1
2
Blog.hu ajánló