Medvehagymás krumplisaláta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szívesen eszünk salátákat nemcsak körítésként, hanem önálló fogásként tálalva is. A húsvéti sonka, töltött és sült húsok pedig szerintem kifejezetten megkívánják, hogy legyen valami hasonló fogás az asztalon. Csak ajánlani tudom mindenkinek a saját kútfőből készült finomságot.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg apróbb szemű krumpli (legjobb a saláta burgonya)
  • 2 dl majonéz
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1/2 szelet zeller (tenyérnyi)
  • csipet cukor
  • 3-4 levél medvehagyma összevagdalva
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A krumplit jól megmosom, héjában megfőzöm. A megmosott és jól lecsepegtetett medvehagymát felvagdalom, a zellert sós vízben megpárolom, majd ha kihűlt, gyufaszálnyi csíkokra vágom.
Míg fő a krumpli, kikavarom a mártást. A majonézt eldolgozom a tejföllel, sóval, pici cukorral és őrölt borssal, majd jöhet bele a medvehagyma is. A kihűlt krumplit megtisztítom és karikákra vágom. Egy nagy tálba teszem a zellerrel együtt, és óvatosan beleforgatom a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.

Blog.hu ajánló