Sárgatúró
A férjem számára elengedhetetlen a húsvét sárga túró nélkül. Nálunk soha nem volt divat, de a kedvéért megtanultam elkészíteni. Húsokhoz, sonkához kitűnő fogás.
Sárgatúró
Hozzávalók 8 személyre
- 1 liter tej
- 10 db tojás
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- 5 dkg mazsola (elhagyható)
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A tejet egy vízzel kiöblített lábosba odateszem főni. Beleteszem a cukrot és a sót is. Míg melegszik, felütöm a tojásokat, kicsit összekeverem, majd ha fő a tej, óvatosan beleöntöm. Kicsire veszem a lángot alatta, és folyamatosan kavargatom. Közben hozzáadom a mazsolát is. Addig hagyom a tűzön, míg túrósan jól össze nem áll. Akkor szűrőbe szedem, és hagyom legalább 2-3 órát, hogy jól lecsöpögjön. Közben szépen felveszi a szűrő alakját, és tálra borítva, lehűtve lehet is szeletelni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept