Burgonyakrémleves pirított sonkakockákkal

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a húsvét.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A leveshez
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg burgonya
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • A levesbetéthez:
  • 20 dkg húsos füstölt főtt sonka
  • 3 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • zöldségleves
Recept idők

Elkészítés:

Húsvéti receptek

A forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darabokra vagdalt burgonyát, és kicsit összesütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy 4 ujjnyival jól ellepje, és ha felforrt, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Közepes tűzön puhára főzzük, krémesre turmixoljuk, zöldséglevest öntünk hozzá, majd ha újból felforrt, belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejfölt, és sóval borssal, mustárral utóízesítjük. A betéthez a sonkát kisebb kockákra daraboljuk, forró olajon megpirítjuk, és megszórjuk az aprított petrezselyem felével. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

Blog.hu ajánló