Sonka kalácsban sütve
Megláttam egy receptet a neten és nagyon megtetszett, azóta Húsvétkor mindig ezt sütjük.
Sonka kalácsban sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás sárgája
- 5 dkg vaj
- + a formához 30 dkg füstölt, főtt sonka
- csipetnyi só
Elkészítés:
A tésztát alaposan kidagasztjuk.. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 cipót készítünk, és mindegyiket kinyújtjuk a sütőforma méretére.
Az alsó lapot belehelyezzük a formába, erre kerül az apróra vágott sonka fele, majd egy újabb lap, a sonka másik fele, és betakarjuk az egészet egy lappal. Kissé lenyomkodjuk a széleit.
Meleg helyen még kelesztjük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük kb. 160 fokon.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept