Húsvéti máktorta
Húsvéti máktorta
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 4 db tojás
- 2 evőkanál víz
- 17 dkg kristálycukor
- 8 dkg darált mák
- 9 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- sütőmargarin a forma kikenéséhez
- A krémhez:
- 20 dkg sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 3 dl tej
- A díszítéshez:
- zöld tortadara
Elkészítés:
A 4 tojásfehérjéjét 2 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, és tovább keverjük. Egyenkét hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mákkal, majd hozzákeverjük a masszához. Margarinnal kikent nyúlmintázatú tortaformába öntjük, és megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Ha kihűlt a torta, 3 részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Bekenjük az oldalát és és a tetejét is úgy, hogy a nyúl kimaradjon. A ortadarával megszórjuk a krémet a tetején. A nyúlnak szemet és szájat készítünk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept