Póréhagymás tojásrántotta
Hétvégén reggel az ember felkel és azon kezd el morfondírozni, mielőtt elkezdi főzni az ebédet vagy elindul a család kirándulni vagy a rokonokat meglátogatni, esetleg ki a napsütéses kertbe kertészkedni, hogy mit egyen reggelire. Ilyenkor jó összeütni egy friss tojásrántottát. Mivel bolondítsuk meg? Egy kis sajttal, poréhagymával és egy csipetnyi oregánóval. A reggeli a legfontosabb energiaforrás, induljon hát jól a nap. Természetesen vacsorának is ajánlom.
Póréhagymás tojásrántotta
Hozzávalók 2 személyre
- 6 db tojás
- 100 g füstölt párizsi
- 1/2 db póréhagyma
- 10 dkg trappista sajt
- só
- oregánó
Elkészítés:
TAVASZVÁRÓ RECEPT
A tojásokat egyenként pohárba felütjük, és egy mélytányérba öntjük, majd felverjük villával habosra. Megfűszerezzük sóval és oregánóval. Kevés olajon serpenyőben a vékonyra feldarabolt póréhagymát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a felszeletelt felvágottat, és szintén pirítjuk. Amikor megfelelőre át van sülve a párizsi és a hagyma, ráöntjük a tojást. Hozzáadjuk a sajtot és megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept