Epres csokoládékosárkák
Igazi ínyenc vagy? Akkor ez a tavaszi recept neked szól. Elkészítése egy kicsit több ideig tart, de hidd, el megéri. A csokoládé és az eper remek párosítás, csak egy baj van vele, hogy pillanatok alatt elfogy, és az ember készítheti a következő adagot.
Epres csokoládékosárkák
Hozzávalók 4 személyre
- 2 tábla étcsokoládé
- 1 cs vaníliás puding
- 3 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 15 dkg eper
- 12 db muffin papír
- 1 szilikonecset
Elkészítés:
TAVASZVÁRÓ RECEPT
A csokoládét darabokra törjük, és egy kisebb lábasba rakjuk. Egy nagyobb lábasban vizet melegítünk, és a kisebb lábasba beleállítva a csokoládét felolvasztjuk. 2-2 db muffinpapírt egymásba rakunk, és a belsejét szilikonecset segítségével vastagon kikenjük a folyékony csokoládéval. Hagyjuk kihűlni, majd egy órába a hűtőbe tesszük.
A pudingport és a cukrot lábasba tesszük, apránként hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett csomómentesen a tejet. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. A pudingot hagyjuk langyosra kihűlni. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a pudingba.
Közvetlenül a tálalás előtt a csokikosárkákról eltávolítjuk a muffin papírformát, és a masszát beletöltjük.
Díszíthetjük eperrel, mentalevéllel vagy reszelt csokoládéval.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept