Húsgolyók kapros mártásban

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a tavasz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl húsleves (lehet kockából is)
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek finomra vágott kapor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tavaszváró recept

A kolbászt felaprítjuk, a hagymát apróra vágjuk. A darált húst, a kolbászt, és a hagymát alaposan összegyúrjuk, sózzuk, borsozzuk, kis golyókká gyúrjuk. A húslevest felforraljuk, a húsgolyókat belerakjuk, és lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük.
A vajat megmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet. kavargatva addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. 3 dl húslevessel felengedjük, sűrű péppé főzzük, megsózzuk, és forraljuk. Levesszük a tűzről, a tejszínnel elkeverjük, a kaporral ízesítjük. Ha híg liszttel sűríthetjük. A húsgombócokat belerakjuk a mártásba, és lassú tűzön tovább főzzük.

Blog.hu ajánló