Kakaós-meggyes sütés nélkül
Saját találmány, könnyű megcsinálni.
Kakaós-meggyes sütés nélkül
Hozzávalók 12 személyre
- A tésztához:
- 100 g vaj
- 5-6 ek cukor
- 5 ek kakaópor
- 1 tojás
- kb. 1 dl tej
- 500 g darált keksz
- 4 ek lekvár
- 2 ek. rumaroma
- A krémhez:
- 2 üveg meggybefőtt
- 2 cs puncspuding
- 6 ek cukor
- A csokoládéöntethez:
- 2 db tortabevonó tejcsoki
- 0,5 dl tej
- 0,5 ek rumaroma
Elkészítés:
TAVASZVÁRÓ RECEPTEK
Lábasban a vajat megolvasztjuk, beletesszük a cukrot, kakaót, és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk a felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük, és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, főzzük, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (A meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam.) Langyosra hűtjük.
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű, krémes, lehúzzuk a gázról, és beleteszünk egy kis rumaromát.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept