Marcipános csillag
A neten olvastam a receptet, és kicsit átalakítottam.
Marcipános csillag
Hozzávalók 6 személyre
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 5 dkg tejföl
- 12 dkg cukor
- fél cs sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl tej
- 1 dkg kakaópor
- 25 dkg liszt
- 15-20 dkg aszalt gyümölcs
- 1 csomag marcipánpor
Elkészítés:
A száraz anyagokat a robotgéptálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a tejfölt, és sima masszává keverjük. A legvégén beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és finoman hozzákeverjük. Szilikon formába öntjük, ha nincs, akkor kilisztezett, kivajazott formába.
170 fokra előmelegített sütőben 35-50 percig sütjük.
Amikor a sütés után langyosra hűlt, kiborítjuk a formából, és a közben kikevert marcipánnal lecsurgatjuk, díszítőcukrot szórunk rá, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept