Mascarponés-meggyes piskóta
Születésnapomra szerettem volna sütni valami egyszerű piskótás sütit. Nemrég vettem egy szív alakú tortaformát, így mindenképp fel kellett avatnom, ezért ebben készítettem el. Kevés hozzávaló volt itthon, szinte csak a mascarpone volt adott. Találtam még meggybefőttet, így egyértelmű volt, és a levét is hasznosítani tudtam a krémbe. :)
A piskótareceptet egy cukrász ismerőstől kaptam, tortalapnak is kiváló.
Mascarponés-meggyes piskóta
Hozzávalók 8 személyre
- A piskótához:
- 15 dkg sima liszt
- 5 dkg rétesliszt
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 5 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- A krém a tetejére:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- meggylé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, külön a sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a sütőporos liszthez keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd miután a tejet és az olajat is a keverékhez adtuk, a habot is óvatosan beleforgatjuk. Végül az egészet vajjal megkent, lisztezett tepsibe vagy tortaformába öntjük, és a tetejére rászórjuk a magozott meggyet. 30-40 perc alatt készre sütjük. (150°C-on)
Amíg sül a piskóta, a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a meggylével, szép rózsaszín lesz tőle.)
Ha kihűlt, megkenjük a krémmel és ízlés szerint díszítjük (tejszínhab, dekorcukor stb.).
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept