Somlói galuska

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamámtól kaptam a receptet.

Hozzávalók 12 személyre:

  • A piskótához:
  • 9 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg dió
  • 1,5 dkg kakaó
  • fél cs sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1,5 cs vaníliás pudingpor
  • 3 egész tojás
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a 9 db tojás fehérjéből habot verünk, majd tovább a 20 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet és a sütőport.
A tésztát 3 részre osztjuk: 1. sima piskóta, 2. hozzáadjuk a diót, a 3. hozzáadjuk a kakaót. 160 fokon megsütjük a piskótákat.
A krémhez a tejet felforraljuk, belefőzzük a vaníliás pudingport, a tojásokat és a cukrot. Hagyjuk kihűlni.
A kakaós piskótát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a krém felét, megszórjuk a darált dióval. Rátesszük a diós lapot, megkenjük a krém másik felével, megszórjuk a mazsolával. A tetejére a sima piskótát rakjuk, megkenjük baracklekvárral és kakaóport szórunk rá.
1 napra a hűtőbe rakjuk.
Tálaláskor kanállal kiszaggatjuk, tejszínhabot teszünk rá, majd csokoládéöntettel meglocsoljuk.

Blog.hu ajánló