Somlói galuska

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamámtól kaptam a receptet.

Hozzávalók 12 személyre:

  • A piskótához:
  • 9 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg dió
  • 1,5 dkg kakaó
  • fél cs sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1,5 cs vaníliás pudingpor
  • 3 egész tojás
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a 9 db tojás fehérjéből habot verünk, majd tovább a 20 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet és a sütőport.
A tésztát 3 részre osztjuk: 1. sima piskóta, 2. hozzáadjuk a diót, a 3. hozzáadjuk a kakaót. 160 fokon megsütjük a piskótákat.
A krémhez a tejet felforraljuk, belefőzzük a vaníliás pudingport, a tojásokat és a cukrot. Hagyjuk kihűlni.
A kakaós piskótát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a krém felét, megszórjuk a darált dióval. Rátesszük a diós lapot, megkenjük a krém másik felével, megszórjuk a mazsolával. A tetejére a sima piskótát rakjuk, megkenjük baracklekvárral és kakaóport szórunk rá.
1 napra a hűtőbe rakjuk.
Tálaláskor kanállal kiszaggatjuk, tejszínhabot teszünk rá, majd csokoládéöntettel meglocsoljuk.

Blog.hu ajánló