Mézeskalács
Régi családi recept, minden karácsonykor elkészítem.
Mézeskalács
Hozzávalók 8 személyre
- 25 dkg méz
- 50 dkg rétesliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek mézessütemény-fűszerkeverék
- A cukormázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
Elkészítés:
TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK
A mézet a vajjal meglangyosítjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Simára gyúrjuk, kb. fél cm vastagságra nyújtjuk, és karácsonyi formákkal szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokon 10-15 percig sütjük.
Ha kihűlt, lehet díszíteni a cukormázzal - az összetevőket kikeverjük. Dekorcukorral és dekortollal lehet továbbdíszíteni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept