Újévi lencsesaláta mandulával
A tv-ben láttam hasonló receptet, ez annak továbbgondolása.
Újévi lencsesaláta mandulával
Hozzávalók 6 személyre
- 15 dkg zöld lencse
- 1 bögre kuszkusz
- 1 citrom leve
- 5-8 dkg pirított mandula
- csipet só
- bors
- 5 dkg aszalt szilva/mazsola
- olívaolaj
- 1 gránátalma
Elkészítés:
A lencsét sós vízben készre főzzük. A kuszkuszt egy hőálló tálban egy bögre forró vízzel felöntjük, enyhén sózzuk, és fedjük le, hogy pár perc alatt magába szívhassa a vizet. Közben a durvára vágott mandulát megpirítjuk, az aszalt gyümölcsöt feldaraboljuk, ha nagyobb szeműek.
A lecsepegtetett lencsét a kuszkusszal elkeverjük, hozzáadjuk a gránátalma magjait, a citromlevet, a mandulát és az aszalt gyümölcsöket, jól meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk.
Tetszés szerint borókabogyóval is feldobhatjuk, vagy másmilyen aszalt gyümölcsökkel. Jót tesz neki, ha áll fogyasztás előtt.
Langyosan a legfinomabb. Köretként is isteni!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept