Almás-diós palacsinta karamellel

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsinta nálunk mindennapos étel, mivel nagyon szeretjük. Mindig azt teszünk bele, ami épp itthon van. Nagy kedvenc a mákos, a túrós, a vaníliás krémmel töltött, vagy ez az almás-diós, amit most meg is mutatok. Ez az ízkombináció teljesen ünnepivé varázsolja az egyszerű palacsintát is.

Hozzávalók 8 személyre:

  • A palacsintához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg finom őrlésű tönkölyliszt
  • 2 db tojás
  • 3 ek barna nádcukor
  • 5 dl tej
  • 4-5 dl szódavíz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 6 db közepes alma
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 mok fahéj
  • 0,5 dl almapálinka
  • A karamellhez:
  • 5 ek cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet, folyamatosan kevergetve sima palacsintatésztává keverjük. A tésztát fél órát pihentetjük.
Az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott, hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.
A tésztát a pihentetés után pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük.
A cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet. Addig forraljuk, míg teljesen sima lesz. Tálaláshoz kissé felmelegítjük, míg újra folyóssá válik.
A palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral és megcsorgatjuk ízlés szerint a karamellel.

Blog.hu ajánló