Kólában párolt mustáros-mézes sült
Ha kissé füstös, barbecue-s ízt szeretnénk, ezt az érdekes édes-sós keveréket kell elkészítenünk. Mert ez is létezik és finom, mint ahogy a lekváros csirke is.
Kólában párolt mustáros-mézes sült
Hozzávalók 6 személyre
- egy nagyobb darab, 1-2 kg-s tarja, malachús vagy sonka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 l kóla
- 1 marék szegfűszeg
- 2 ek kristálycukor
- 3 tk mustár
- 1 ek méz
Elkészítés:
A húst besózzuk, mindenhol jól beledörzsöljük. Hagyjuk kicsit állni (5-10 perc). Majd beletesszük egy akkora fazékba, amelybe kényelmesen elfér. Tegyük mellé a megtisztított hagymát és felöntjük a kólával.
Főzési idejét úgy számoljuk, hogy kilogrammonként 1 óra. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, hogy a kóla éppen csak mocorogjon.
Mikor kész, vegyük ki és kapcsoljuk be a sütőt 240 C fokra. Amikor a hús már kissé kihűlt, hozzá tudunk nyúlni, bevagdossuk a zsírosabb felét. A vágásokba beletesszük a szegfűszegeket. A mustár és méz keverékével bekenjük minden oldalát, a tetejére rászórjuk a cukrot. Betoljuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg felhólyagzik a teteje és megpirul. Adhatunk mellé friss zöldsalátát, hagymán tört krumplit.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept