Krémes

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 darabhoz
  • 1 cs leveles tészta ketté vágva
  • 8 tojás
  • 100 g + 100 g cukor
  • 50 g finomliszt
  • 20 g zselatin
  • 5 dl tej
  • 1 szelet vaj
  • vanília vagy 1 csomag vaníliáscukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztából 2-3 mm vastag lapokat nyújtok, a 20x25 cm-es tepsinél mindenhol 2-2 cm-rel nagyobbat, mert sütéskor összehúzódik. A sütőt 200 fokra állítom. A lapot a tepsi hátulján sütöm. Érdemes egy rácsot tenni a lapra, ami megakadályozza a felpúposodást, 3-4 perc sülés után a ráhelyezett rácsot kissé elfordítom. Nagyon könnyen megég, figyelni kell.
Kiveszem, és rácsostul langyosra hűtöm, majd a rácsot leveszem és a lapot óvatosan az asztalra csúsztatom. A tepsit hagyom még hűlni, majd a másik lapot is ugyanígy kisütöm. Ha a lapok kihűltek, akkor pontos méretre vágom őket. Az egyiket beleteszem abba a tepsibe, amelyben a krémes lesz, a másikat pedig kockákra vágom.
Másik megoldás, eleve felkockázni a krémes tetejét, és úgy sütni. Ennek az a hátránya, hogy a vágási szélek mentén „lezárjuk” a széleket, így nem lesz olyan szép leveles. Bátran süssük egyben és recés késsel óvatosan vágjuk fel.
A krémhez a tojások sárgáját egy lábosba és a fehérjéket egy akkora habverő tálba teszem, hogy majd az összes krém elférjen benne.
A sárgákat 100 g cukorral krémes-fehérre keverem, hozzáadom a lisztet és a zselatint, beleteszem a vaníliát, majd a tejet fokozatosan, és csomómentesre keverem. Mérsékelt lángon, folytonos keverés mellet sűrűsödésig melegítem. Nem szabad forrnia! Max. 80 fokra melegítsük, mert kicsapódik! Ha kész, belekeverem a vajat és hűlni hagyom, ezalatt a tojásfehérjékből kemény habot verek. Beleadom az ecetet és azzal készre verem. Ezután 100 g cukrot is beleadok, tovább verem, amíg szép fényes lesz.
Másik megoldás, hogy 2 csomag vaníliapudingot főzünk 6 dl tejben, és 2-3 tojásfehérjéből készített habbal lazítjuk. Ezt terítjük a lapra.

Blog.hu ajánló