Rumos-diós szelet
Rumos-diós szelet
Hozzávalók 12 személyre
- A tésztához:
- 4 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 ek keserű kakaó
- 10 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 12 dkg dió
- 1/2 üveg savanykás lekvár
- A krémhez:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek rum vagy rumaroma
- A kakaós krémhez:
- 1 tojás
- 3 ek keserű kakaó
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- A csokimázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokm sárgáját kikeverjük a vajjal, cukorral és a kakaóval. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a langyos tejet, a darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Kissé híg lesz, de ez ne zavarjon. Sütőpapíros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
A tésztát megkenjük lekvárral, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva, stb.
Sűrű krémet keverünk a hozzávalókból, majd villával szétegyengetjük a tésztán.
A kakaós krémhez a hopzzávalókat habosra keverjük, és kanalanként rákenjük a diós töltelékre.
Csokimáz kerül a tetejére, amihez az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk, hozzáadjuk az olajat, és vékonyan felvisszük a krém tetejére.
Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept