Rácz ponty
Rácz ponty
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg pontyfilé
- 25 dkg burgonya
- 20 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zsír
- liszt
- füszerpaprika
- 2 dl tejföl
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A burgonyát héjában félpuhára főzzük, lehámozzuk, majd karikára vágjuk. A kicsumázott zöldpaprikát, a lehámozott paradicsomot és a vöröshagymát szintén karikázzuk.
A halakat besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy mélyebb tepsit vagy tűzálló jénait kizsírozunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Középmeleg sütőben pároljuk. Ha a hal félig megpuhult, megöntözzük a liszttel és paprikával elkevert tejföllel, majd pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, bőréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és petrezselyemmel meghintjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept