Kacsacomb szőlőmártással

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt az ideje, itt a szüret!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kacsacomb
  • 40 dkg szőlő
  • 1 citrom
  • 1,5 dl rosé
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • A kroketthez:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A szőlőt 10 percig főzzük a cukorral és citromhéjjal ízesített, borral elkevert vízben. A keményítőt belekeverjük a tejszínbe, ebbe fokozatosan belekeverjük a forró szőlőlevet, majd az egészet a szőlőhöz öntjük. Sűrűsödésig forraljuk a szószt.
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, elkeverjük a vajjal, a tojássárgával, fél dl tejszínnel. Áttörjük, nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rudakat nyomunk belőle. 200 fokon pirosra sütjük.
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, peremes tepsibe helyezzük, és lefedve sütjük. A krokettel és a mártással tálaljuk.

Blog.hu ajánló