Kacsacomb szőlőmártással
Itt az ideje, itt a szüret!
Kacsacomb szőlőmártással
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db kacsacomb
- 40 dkg szőlő
- 1 citrom
- 1,5 dl rosé
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 dl tejszín
- 3 ek cukor
- csipet só
- A kroketthez:
- 60 dkg burgonya
- 1 tojássárgája
- 3 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Szüret a konyhában
A szőlőt 10 percig főzzük a cukorral és citromhéjjal ízesített, borral elkevert vízben. A keményítőt belekeverjük a tejszínbe, ebbe fokozatosan belekeverjük a forró szőlőlevet, majd az egészet a szőlőhöz öntjük. Sűrűsödésig forraljuk a szószt.
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, elkeverjük a vajjal, a tojássárgával, fél dl tejszínnel. Áttörjük, nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rudakat nyomunk belőle. 200 fokon pirosra sütjük.
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, peremes tepsibe helyezzük, és lefedve sütjük. A krokettel és a mártással tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept